Isnin, Mei 23, 2011

Again and Again and Again and Again....

Salam..
dapat tangkap tak bait2 kata tajuk entri aku kali ni??

okay lama jugak aku x update blog aku ni kan??..
hye semua...sihat??
alhamdulillah aku pun sihat2 jer..

okay brkaitan dgn tajuk entri aku ni..mana yg dpt tangkap dapatlah..mana yg tak..meh sini aku nk maklum kn ni..
pertama sekali korg jgn ingt ni bait2 lirik lagu kumpulan K-Pop yg korg sanjung bagai nk gila babeng tu yer..mintak maaf sikit sbb blogger yg menulis entri ni sebesar zarah pon x prnah minat dgn k-pop tu..ini yg mmbuatkan org disini spesial dari korg2 semua..hahaha..

elehh..ckp x minat tp tahu jugak lirik lagu dia..okay fine,klu dh hadek aku pasang lagu ni 57 kali sehari sapa yg x boleh hafal!!..hehehe..klu lah pasang surah2 al-quran 57 kali sehari mungkin dh boleh jadi hafiz agaknyer aku nih...

okay aku sbnrnya bukan nk cerita pasal k-pop tp aku nk cerita pasal B-pop!! ya Bukit yg dh pop kebabomm..16 org menemui ajal..modal insan negara kita..bakal pemimpin kita!!..sampai bila ya?? dlm tempoh 18 tahun Malaysia dikejutkan dgn berita yg dh x perlu nk trkejut lg dah!! brmula dgn tragedi Highland Tower sampai tragedi Batu 14 Hulu Langat sabtu lepas!!

Government, PBT, JKR or what ever organization that related or who are responsible for this...please...please please SHUT UP!! i dont want to hear anything from ur mouth!!

AKU DAH BOSAN!! AKU DAH BOSAN!! AKU DAH BOSAN!!!

korg2 semua ni pandai propa jer..nk wat itu la..nk kaji inilah..nk haramkan itulah..nk ambil tindakan inilah!! tapi apa yg korg dh buat?? kalau korg buat kerja inshaAllah bnda ni x jadi...

dalam pada beberapa tragedi yg brlaku..aku tgk pmbangunan di lereng2 bukit bukan main rancak lagi brlangsung...tindakan apa yg korg dh ambil?? kajian apa yg korg dh buat??

okay aku cakap sng la...korg yg brkerja kan?? korg lebih tahu apa yg korg buat kan?? sbb korg lebih brkuasa kan?? sbb tu rintihan, seksaan rakyat korg x mahu dgr kan???

sudahla..xpayah nk jelaskan apa2..tugas korg skrg pergi buat kerja masing2 dgn penuh tanggungjawab..tanggungjawab pada rakyat dan tanggungjawab pada bumi/ alam sekitar kita..ingatlah kata2 Tuhan..tgn2 manusialah yg menyebabkan segala bencana yg berlaku..hanya mengaku kesilapan diri sendiri sudah cukup untuk muhasabah diri kita..wallahualam..



p/s: kaji balik penempatan lereng bukit, taman perumahan elit di Batu Feringghi, Penang!!! takut2 harga rumah dr Jutaan RM drop bagai nk gila pulak lps apa yg brlaku skrg ni!!

4 ulasan:

  1. SETUJU ! :) Tapi, rileks la cket yee.. hihi

    BalasPadam
  2. yasmin...just express my feeling!!

    BalasPadam
  3. oh aku buat tajuk highland tower collapse untuk kajian engineering ethics aku.yang paling bestnye,memang MPAJ(local authority) bersalah pun sebab diorang yang paatut selia saliran kawasan tu. But they never show up until the collapse.Yang luluskan pelan pun,MPAJ.But time diorang dipersalahkan, mahkamah kate diorang memang menyumbang about 15-20% aku tak ingat.tapi dalam akta 95(2),local authority memang tak boleh dipersalahkan.Shit kan.

    BalasPadam

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya