Jumaat, September 09, 2011

Allah Sebaik-baik Perancang

Assalamualaikum..salam jumaat..
aku percaya ramai anak muda diluar sana yang punya cita-cita tetapi ramai jugak yang tak punya cita-cita, kalau tanya aku masa kecik dulu memang nak jadi polis lah, bomba lah, cikgu lah..kelaka cam takda kerja lain je kan..yela masa kecik2 dulu tak terdedah lagi dengan computer programmer, chef, pegawai tadbir dan sebagainya..

tapi bila meningkat dewasa pulak, makin tak tahu nak jadi apa walaupun kau dah ada sijil dalam bidang itu, diploma dalam bidang ini mahupun degree dalam bidang sana dan sini, maksudnya disini hati sentiasa tak tetap nak kerja dalam bidang apa, tapi aku percaya selagi kita berusaha untuk mengorak langkah, selagi itu ada sesuatu yang akan kita temui walaupun kadangkala bidang yang kita ceburi itu bukanlah 'taste' kita. jadi aku sangat yakin dengan apa yang jadi atas diri aku kala ini, ada sesuatu yang Allah nak tunjuk dan tentukan untuk kehidupan aku. sememangnya Allah sebaik-baik perancang dan aku hanya menunggu apa sebenarnya Allah nak bagi dekat aku, tapi ingat jangan hanya mengharap tanpa usaha..yes sekarang aku sangat positif!!

kepada rakan-rakan yang dulunya seperjuangan dengan aku,selamat berjaya tempuhi alam yang lebih mencabar lepas ni..dah nak masuk alam sarjana muda ni mungkin hati dah tetap kan nak jadi apa lepas ni..moga-moga Allah melancarkan perjalanan kehidupan anda..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya