Khamis, September 08, 2011

Kau Ni Poyo, Konon Baik, Pijak Semut Kau Tak Mati!!!

Assalamualaikum..errr memalam ni ingat nak terus tido jer, tapi tetiba gatal jari nak update blog..

korang kan manusia kan?? pernah tak rasa macam..euuuwww aku menyampah lah tengok kau..cara kau betul-betul buat aku nak menyumpah seranah tahap cinta dewa dewi..pernah tak?..atas alasan yang kadangkala tak masuk akal pun


serius aku pernah!! aku ni senang bersikap skeptik pada orang-orang yang macam "errr ni bukan diri kau ni..aku tau kau cover macam kau bagus"..aku terlalu negatif pasal peribadi seseorang.. bak kata pepatah aku ni suka menilai pada kulit buku, kulit buku nampak kelam je aku tau dalam dia mesti boring macam buku teks sejarah tingkatan 3.

maksudnya disini kenapa ada sikap macam tu yer? tapi alhmdulillah sekarang aku dah sedar, bersikap positif tu lebih baik dan buat diri rasa tenang, tak perlu jeles kan orang lain sebab kau pun manusia biasa, dia pon manusia biasa..apa yang membezakan antara kau dan dia adalah cara pemikiran kerana dewasa kadangkala tak menetukan kematangan seseorang, tetapi minda yang mampu berfikir secara rasional adalah sesuatu yang boleh diperlihatkan pada umum tentang sisi positif dalam diri.

dan sebelum aku tak tahu kemana arah tuju akhir tulisan aku ni..baik aku berhenti sekarang!!

5 ulasan:

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya