Sabtu, Disember 24, 2011

Turki Dan Belanda



Assalamualaikum..

bila tiba 25 Disember, terbayang pohon mengelap-ngerlip dan ayam bakar besar gedabak..fuhhh sedap kot..

last year, aku dapat melihat suasana cukup meriah di The Westin Langkawi Resort and Spa untuk perayaan krismas ini, seronok dapat menyiapkan segala hidangan-hidangan untuk perayaan tersebut bersama chef2 hebat hotel terkemuka itu..


cak!! 

dan momen paling tak dapat dilupa aku adalah bila aku dan rakan berbicara pasal ayam belanda yang dalam english nyer adalah Turkey

dan tidak semena-mena, kawan aku sebut turkey itu dengan sebutan turki..gelak terbahak-bahak aku, mana taknya bunyinya sangat pelik okay..yela dalam bahasa melayunya turkey itu ayam belanda, bukan ayam turki..

i miss that moment damn much friends...entah bila nak bergelak sakan macam tu lagi since now we have our own journey..

mungkin korang tak faham..eleh benda tu pon nak gelak ke..tapi itulah sedikit kenangan yang aku boleh cerita, kadangkala kegembiraan itu boleh kita rasai, tapi tak boleh dikongsi..apa lagi hanya dengan penulisan sebegini

3 ulasan:

  1. sambut jerla kat melaka 2... saper suh xbalik..hahaha

    BalasPadam
  2. amboi kemain hang yer..dh selamat smpai johor ke??

    BalasPadam

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya