Ahad, Februari 05, 2012

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum wbt, seperti semua sedia maklum hari ini adalah hari kebesaran seluruh umat Islam, Umat akhir zaman, umat Rasulullah SAW. 12 Rabiulawal tarikh keramat, tarikh dimana datang dan perginya Nabi Muhammad SAW. Sebagai umat Baginda, rasa kasih kita terhadap Baginda memang jauh beno dengan rasa kasih dan cinta baginda kepada kita. Kita dicemburui oleh sahabat-sahabat baginda kerana sehingga saat terakhir pun, baginda masih menyebut-nyebut Ummati, Ummati, Ummati..betapa kasihnya baginda Rasulullah SAW terhadap kita.

sumbangan  dari http://www.fizgraphic.com

Jika difikirkan dengan  sedalam-dalamnya, apa benda lagi yang perlu kita buat selain membalas rasa kasih dan cinta itu kembali ke baginda. tiada alasan untuk kita tidak menyemai rasa kasih dan cinta itu terhadap baginda kerana seluruh jasa yang baginda lakukan merubah seluruh perilaku alam dari zaman kegelapan dan jahiliyah itu kepada zaman yang lebih mulia seprti apa yang kita rasa kini.

sesungguhnya saat entri ini ditulis pun, jari aku tak mampu untuk menukilkan betapa besarnya rahmat yang dibawa Rasulullah SAW. Dan alhamdulillah selagi kita masih dipinjamkan nyawa ini semoga kita sama-sama terus menyemai rasa kasih kepada Rasululah dengan melakukan suruhan Allah dan meninggalkan larangannya. malulah kita jika kita sebagai umat pilihan, yang dianggap al-ikhwan oleh Rasulullah sengaja melupakan segala ajaran dan sunnah baginda hanya kerana cabaran globalisasi yang mendesak. Islam is the way of life and always be relevant to be practiced until the world end. wallahualam


9 ulasan:

 1. ya..slmt menyambut maulidur rasul :)

  BalasPadam
 2. dulu masa skola,
  masa maulidur rasul plg best kan.
  skng kurengggg je.


  salam maulidur rasul kawan.

  BalasPadam
 3. salam maulidur rasul amin.. sangat kerdil rasa diri..

  BalasPadam
 4. Salam maulidur rasul n salam kenal. I singgah n follow kamu yer

  BalasPadam
 5. salam maulidur rasul..=)

  jom baca sebentar jep..
  http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/sila-baca.html

  BalasPadam

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya