Khamis, Mac 08, 2012

Makan Di Taman Ibu Kota Korea

Assalamualaikum wbt,
sebenarnya kan rabu minggu lepas saya dan kawan-kawan tepi tingkap kelas masa form five ada pegi jalan-jalan...kenapa saya panggil kawan-kawan tepi tingkap? sebab memang kami duduknya ditepi tingkap masa sekolah dulu..suka ambil angin segar saja la kekdahnyer..

sebenarnya motif utama nak bershopping, al maklum dah nak naik semester baru haruslah show off baju baru kan? Ya Allah ampunkan hambamu yang bongkak tak sudah-sudah ini..hehe biasalah siapa rajin datang belog ini haruslah tahu saya ni kaki bongkak..suka memuji dan memuja diri sendiri, sebab tahu takdak sapa yang sanggup puji-puji, baik puji diri sendiri kan? hommai, sadisnya hidup..

tapi lain ceritanya pabila perut dah melapo, memang cari makan dulu la gamaknyer, kang perut lapo, soping pon tak keruan kan? memula nak makan kat Chilis, tapi oopsss, sorry saya tak yakin lah, ada beer, wine segala haruslah syubhah tempat itu...jadi secara rasminya reject saja dan cari tempat lain hokeyy..

dan dalam pencarian itu kami terserempak dengan pakar-pakar gigi sekalian, jadi lupakan hasrat nak makan kejap, apa kata check gigi dulu..huhuhu...

okay akhirnya kami decide nak makan-makan di Seoul Garden yeeuwwollsss...okay jangan gediks sangat!! nanti orang tak suka..hermmmmhh tengok duit dalam saku, macam cukup saja, try sajalah kan, sebab memang tak pernah try pon makan disini..rm33 makan buffet, kemain kau memang mencanak la saliva-saliva aku semua bila dapat tahu boleh makan apa sahaja dengan hanya rm33..woot woot...terbaik, tanpa segan silu kami seperti siamang-siamang di lautan terus mengumpul seberapa banyak makanan laut, darat dan udara untuk di celup dalam tom yam atau pun di grill..sllurrrrppp....memang meleleh kau, berair saja memulut ini semua...

disebabkan boleh makan apa saja yang ada, memang idokler kami nak membazir kan..so disana sahaja kami bertapa selama dua jam lebih.sehingga yang baru masuk pon dah ada yang keluar dahulu sebelum kami..motif bertapa? haruslah bertapa sebab nak makan banyak-banyak kan?

yg interframe kt depan ni tembikar besi yang berisi kuah tomyam ye..sila abaikan

ini orang memang kaki lahap terbaik..yang ni rasanya round kelima beliau

kau nampak tangan-tangan lahap ittew..tak menahan kan?
bukan apalah..aku ni orang kampong masok bando haruslah aku eksaited kemain dengan Seoul Garden nih...jadi kepada anda yang rasa nak memengandungkan diri lima enam bulan datanglah tedaghah disini yer..variety of food you can have from appetizer until the dessert...memang yummy..sumpah banyak lagi benda aku tak makan kot..tak larat ngat...i have some tagline that i think pihak pengurusan Seoul Garden boleh pertimbangkan kot yang berbunyi cenggini "Anda Ingin Mati Kekeyangan, Datanglah Ke Restoran Kami"

eh kepada peminat-peminat belog aku, maaflah lepas nih dah tak da scheduled entry la untuk korang...eeeuuww bajet giler aku nih..perasan retiss nak mam pffftt!! tapi seriously atas kekangan kewangan, aku terpaksa tinggalkan dunia belog buat sementara waktu. jap-jap maksud aku, aku takkan kerap update belog la yer..

kalau ada apa-apa contest yang aku menang, silalah habaq mai..almaklum, rasanya banyak juga contest yang aku join bulan lepas. sebut pasal contest aku nak minta tolong jasa baik, budi pekerti kalian semua untuk KLIK DISINI DAN VOTE PIC INI YA!!

bapak sayang dengan korang siot
bubye

6 ulasan:

  1. cmne tah nk vote gmba tu..haha..btw msti mng besar nye la.kate bnyk join kontes..

    BalasPadam
  2. fuhhh...
    mcm sedap je..
    aku dr dulu plan nk g S.G. smpai skng x pg2 lg.. haha
    lps ni mmg kne pg la nampakny...=)
    nice one bro..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedap pong...tapi make sure sebelu pegu lapangkan perut dahulu..nanti rugi..

      Padam
  3. Seoul garden best.. btw, lagu mana nk like pic tu? x nampak butang like pown.. HUHU

    BalasPadam
    Balasan
    1. takpayah like la zwan..aku pon tak tahu

      Padam

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya