Selasa, November 27, 2012

Kuala Lumpur, Kota Menghabiskan Duit Keempat Terbaik Dunia

Assalamualaikum wbt,

tak terkejut pon, tapi tak tipu juga ada sedikit rasa bangga bila Kuala Lumpur sekarang setaraf dengan kota metropolitan dunia yang lain, yang memnag terkenal seantero dunia, ibu kota fesyen pon kalah dengan kita..haha kita menang. Kuala Lumpur berada di tempat keempat, berbanding Paris ditempat kelima. Pertama, kedua, dan ketiga adalah, New York, Tokyo dan London. tapi ranking ni dikeluarkan oleh CNN, so nak kata best, best jugak tapi takdalah rasa macam woowww sangat kan..CNN je pun.

berikut adalah bagaimana caranya Kuala Lumpur menjadi salah satu dari The world's 10 best shopping cities

dorang nilai dari empat kategori dibawah dan skor diberi dari 1 hingga 10. entah siapa yang nilai..katanya dari pakar, tapi kalau nak betul-betul nilai, dari public lagi baik rasanya. just my opinion..

1. Getting around: Quality of public transportation, affordability and availability of cabs.

2. Value: Bargain opportunities, such as sale seasons and average prices.

3. Variety: Number of available brands, range of shopping categories, quantity of upscale shops, department stores, boutique and vintage retailers and market stalls.

4. Experience: City beauty, quality of window displays and shop d├ęcor, friendliness and competence of clerks and service staff, dining and accommodation options.


Kuala Lumpur

4. KL, 1 Utama
1 Utama Rainforest Park

Getting around:
 6 | Value: 10 | Variety: 8 | Experience: 6 | Total: 30

tahniahlah kepada Malaysia, bukan senang nak bangunkan sebuah negara yang harmoni, orang ramai suka datang, bershopping, berhibur, segalanya ada di Malaysia. dekat Melaka pun tak lama lagi bakal ada Malaysia Eye, ala ala London Eye leteww nak buat. takpalah tak sabar jugak nak tunggu siap sebab masa ada Eye on Malaysia dulu pun tak sempat nak naik lagi, apa lagi nak tunggu rakan-rakan ajak naik Singapore Flyers memang tak tahu la lagi bila kan..

5 ulasan:

  1. teddiaaa . sampai gini sekali . mmg dsyat la kalau hidup kat situ . syukur saya di Alor Star . muahahaha

    BalasPadam
  2. dlm erti kata lain, kaya kaya org KL ni... Huhuhu

    BalasPadam
  3. wahhh serius??

    tp mmg betul pon. tmbh2 kat Bukit Bintang. segi tiga emas tu.. :)

    BalasPadam

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya