Ahad, Disember 23, 2012

Cigale Yang Jahat dan Besau

Assalamualaikum wbt,

alhamdulillah finally I'm here..here? where? haha..sebenarnya hari ni aku luangkan juga masa yang memang ada ni untuk ke Big Bad Wolf Books (BBWB) dekat Mines International Exhibition & Convention Centre, Seri Kembangan. jualan buku terbesar dekat dunia yang satu ni memang giler gempak habaq hang. masuk-masuk je dapat tengok ferari, lambogini..phewwh giler semat, dapat tengok je lah kan..bila melangkah masuk ke dalam ruang jualan, mak aihh, macam kena timbus dengan buku-buku sambil dipijak-pijak orang ramai giteww. besar giler weyhh..eksaited beno bila aku dapat tengok buku-buku ni semua



sebenarnya ini kali pertama aku join tengok-tengok dan beli-beli dekat BBWB ni. sebelum ni pun dah ada dorang buat. seriously buku-buku yang mahal-mahal giler pun dorang jual murah giler dekat sini, average harga buku RM8 la dorang jual. disebabkan terlalu banyak buku yang aku nak beli jugak lah aku tak jadi nak beli semua sebab yeszz memang murah tapi kalau dah taksub ambil banyak-banyak memang banyak jugak la kena keluar nanti ye dak. jadi aku beli buku-buku yang santai-santai je, buat bacaan diwaktu lapang. 


seriously sangat bagus bila adanya sale-sale cenggini, sebab sebelum ni orang terkadang tersekat kemahuan dia untuk membaca sebab buku-buku yang dorang minat terlalu mahal. yes memang la jangan berkira sangat dengan bahan-bahan ilmiah ni, tapi bila dah buat sale macam ni, kita dapat lihat sendiri la betapa rakyat Malaysia sekarang memang gemar membaca. sepuloh tahun lepas kajian mengatakan seorang rakyat  Malaysia hanya membaca 2 halaman setahun. ce buat research lagi sekarang, mungkin sekarang 2 halaman sehari in average. sesuatu yang memang membanggakan

eh btw, today is the last day of BBWB, so sesiapa yang tak pergi lagi mohon pergi sekarang, jangan lupa beli tshirt bigbadwolf yang cute itteww..

12 ulasan:

  1. Wah borong buku.Saya pergi esok sbb dekat je.Sukenyeww.

    BalasPadam
    Balasan
    1. byk lg yg mmg rasa nk borong..cm buku masak2 ke..huhu..best ada koleksi buku2 ni leh susun cntik2 kt bilik..hehe

      Padam
  2. Balasan
    1. nex time ada lg turun la kl kite soping buku sama2..

      Padam
  3. ramai org ke sini buku semurah rm8..sape xnak pergi kan..

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. sentap juga korg pegi x ajak aku..boleh je kn nk tunggu aku sbtu tu..

      Padam
    2. ahh baby. i takde sabtu tu. thats why im goin on friday. semua takde on that saturday. rushing mushing katanya

      Padam
  5. pelik juga..
    makin byk buku yg dijual.. makin sedikit yg saya beli..

    huh
    sebenarnya pening orang ramai..
    perlukan ketenangan utk memilih buku..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann..dengan bersesak-sesak tu agak rimas juga

      Padam
  6. bukan stakat buku ja tggu sale..
    mende lain pon tggu sale jgk lau nk beli..
    tp,kalau dah nk buku tu, beli je la~~

    XD

    BalasPadam

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya