Selasa, Januari 01, 2013

Huhye 2013

Assalamualaikum wbt,

short update.

alhamdulillah dipanjangkan umur untuk menjejakkan kaki ke tahun 2013, tiada apa nak cakap sangat sebab dekat mana-mana blog, facebook, twitter, instagram kawan-kawan korang, mereka dah cakapkan bagi pihak aku. terima kasih pada mereka..ucap untuk korang tanpa perlu aku bayar..hehe.

bak kata Encik Arif, buku lama dah boleh tutup dengan kemas, simpan elok-elok dekat rak, cantik punya susun, sebab untuk buku baru yang telah kita selak halaman pertama ni tadi kita juga perlu merujuk kepada buku yang lama, jadi jangan dibuang buku lama, simpa je elok-elok yer, jangan lupa bagi kredit dekat buku lama bila dah ambil maklumat dalam tu untuk rujukan buku baru. korang ni faham ke tidak isi tersirat yang aku nak sampaikan ni kan. biarlah pikirlah sendiri. short update katanya haruslah short tulisan ini.

aku doakan untuk aku, keluarga, guru, sahabat, rakan, kenalan semua semoga jalani kehidupan ini dengan lebih baik.

jom pejam mata sekejap, tenung dalam-dalam apa yang ingin kita gapai tahun ni, dah sudah tenung, buka mata tulis dalam kertas apa yang ingin kita capai tak kiralah barang ke, kedudukan ke,pencapaian ke, dan simpan dalam laci atau kat mana-mana yang anda tak lupa.

hujung tahun 2013 nanti kita tengok mana yang dah tercapai mana yang belum yer..kalau rasa lupa dengan cita-cita itu tengok hari-hari wishlist tu pun takpe, sama-sama kita usaha untuk dapatkan apa yang kita nak.

bak kata seorang kawan, selagi kita yakin kita mampu miliki sesuatu itu inshaAllah benda itu akan kita miliki kadang-kala dengan cara yang tidak disangka-sangka pun. it is law of universal attraction. just be positive dan usaha kearah itu inshaAllah segalanya mungkin.

ish apa ni..tak short langsung entri ni..awal-awal tahun korng dah kena tipu ni..haha..jom teriak sama-sama semua...

i'm always become a child when i'm watching the fireworks. menjerit dan melonjak tak hengat.



HYE!! WELCOME TO TWO THOUSAND AND THIRTEEN

25 ulasan:


  1. weeee.....bunga api! btw, thanks sebab betulkan typo aku. ahha

    BalasPadam
  2. Amboi encik eszyamin siap mention lagi.Thanks! Selamat tahun baru.Semoga terus gigih di blog.

    BalasPadam
  3. love fireworks too!

    selamat tahun baru!

    may this year more bless!

    BalasPadam
  4. Mudah-Mudahan Lebih baik dari pada tahun-tahun sebelumnya.. ^^

    BalasPadam
  5. semoga terus maju jaya ya tuan blog... well, pic firework tu sgt hebat... pokcik terlonjak2 di depan lappy..huhuhu

    BalasPadam
  6. semoga tak terulang lagi kesalahan2 di 2012 ^^

    BalasPadam
  7. jom la sama2 jadi a better person untuk 2013 ni..

    BalasPadam
  8. welcome 2013... oh, buku lama simpan elok2, mana tau nak buat rujukan kan.. =)

    BalasPadam
  9. semoga ape yg kite azamkan menjadi kenyataan.amin

    BalasPadam
  10. hi ezy..aku sedang jakun tengok bunga api je ni..haha maklumlah tahun ni tak tengok2 lg bunga api.

    happy new year!! (masihi)

    BalasPadam
  11. seronok tgk gif bunga api kat sini hehe....

    Selamat Tahun Baharu yea Eszyamin :)

    BalasPadam
  12. selamat menempuh tahun 2013 yang pastinya akan lebih mengujakan..

    BalasPadam
  13. erkk..terus terang cakap, masa kau taip "jom pejam mata sekejap", aku tak pejam mata pun..hahaha

    tapi aku setuju perenggan ke-2 tu..jangan lupa bagi kredit dekat buku lama bila dah ambil maklumat dalam tu untuk rujukan buku baru..hidup memang kena think positive, kena pandang ke depan..tapi dalam masa yg sama, jangan terus nak lupa benda2 yg lepas..

    BalasPadam
  14. Setuju sangat tang buku lama tu!

    Walawehh bleh jgk tgk percikan bunga api kt sini. Cantiknya, guanenye buat tu esz? Heee

    BalasPadam
  15. tarikh keramat kat swak dah...... tggal kat pilah je lgi, dtg tau! dah jemput ni. hepi 2013 capik..

    BalasPadam
  16. saya ingin menggapai pencapaian !! jom gi hiking *tetiba* haha

    BalasPadam
  17. thnx bro. btw selamat tahun baru juga aku ucapkan. lambat nak jengah balik. hehe. kepadatan yang sedikit melampau. hehe. semoga semua berjalan lancar eszy

    BalasPadam
  18. Salam Sohabat lama. sudah beberapa purnama tidak bertemu disini. huuuarrgggh. i miss the old me. huhu. btw im back. hiyark !

    BalasPadam
  19. happy 2013..n slm maulidul rasul :)

    BalasPadam

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya