Ahad, Mac 10, 2013

Hidup Dalam Terpaksa Dengan Cara Sendiri

Malam seperti biasa, sayu dalam hati kelam dalam sanubari

Entah bila mahu surut rasa ini, rasa rindu, rasa bosan, rasa benci bercampur dalam diam

Ditambah dengan halwa telinga dari rangkaian lagu-lagu retro sinar cukup membuatkan diri ini terfikir akan masa yang berlalu sepantas kilat, maklum saja masa bermula radio ini Sembilan tahun dulu lagu Aku Cinta Padamu tak layak masuk dalam senarai lagu yang dikumandangkan, tetapi kini lagu itu bersama Diari Hatiku juga Kau Kekasihku sering diputarkan (motip sume lagu ct?)

Aku masih aku yang dulu membuang masa mengenang memori, melihat langit diluar dengan cahaya terang rembulan bikin hati ini bertambah melarat kesunyian. Bebuku Fixi yang ada ditangan juga seolah dibaca tanpa nafsu, apalagi mahu bersenggama nikmat dengan jalan ceritanya bila terfikirkan apa yang sudah aku lalui sepanjang hidup ini.

Teringat pesan Abang Fedt mengingat masa lalu itu boleh, membiarkan jiwa dalam nilai sentimental yang sederhana juga boleh cumanya jangan diperhambakan diri pada masa yang lampau kerana itu hanya memakan masa depanmu.

Hidup dalam sederhana, meletak jiwa dalam keadaan sederhana, jadi yang sederhana, serap keadaan sekeliling dengan sederhana, aku cuba walaupun aku tak pasti aku boleh ataupun tidak. Mulut berkata boleh, hati belum tentu. Demi Tuhan aku terperangkap dalam buku cerita sendiri, tunggu seseorang membuka helaian buku cerita aku itu dan koyak-koyak menjadi keping-keping juga dibakar supaya menjadi abu. Aku menanti waktu itu. habis cerita

3 ulasan:

  1. Suka jugak baca fixi nih, setakat nih da layan tabu dgn kelabu. HUHU

    thanks datang komeng :)

    BalasPadam
  2. no matter what i do..i always forget to forget u..

    best pulak ayat tu..hahaha

    BalasPadam

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya