Jumaat, Januari 24, 2014

Tertinggal

Assalamualaikum wbt,

first posting dalam tahun baru, masih tak terlambat untuk ucapkan salam kasih sayang buat junjungan besar Rasulullah saw, baginda kekasih Allah jua kekasih kita para umat baginda, Salam Maulidur Rasul buat semua. alhamdulillah sepanjang aku jarang jarang update belog ni hidup aku makin terasa bahagia, walaupun penat dengan pelbagai aktviti sepanjang berada di kampus tetapi perasaan gembira itu terlebih dahulu menerjah ke dalam jiwa.

posting ni aku keluarkan sebab aku memang terasa nak menulis sebab terlalu lama aku tidak berkongsi rasa disini. hanya mesej ringkas untuk para sahabat aku yang terlalu aku rindu, setiap detik aku teringatkan kamu semua. aku kenal kamu terlalu singkat tetapi ia terlalu berharga untuk aku lepaskan dari kotak fikir ini.

sahabatku semua, aku minta maaf andai rasa rindu dan cinta ini terlalu besar untuk aku luahkan, aku tidak tahu bagaimana mahu diekspresikan rasa ini, aku rindu bicara cintamu, aku rindu tingkah lakumu, aku rindu semuanya tentang kamu semua. dalam setiap tingkah kamu, semuanya hampir sempurna untuk aku rangkumkan menjadi satu keindahan.

ya Allah aku bersyukur Kau kurniakan sebuah persahabatan yang sangat indah buat diri aku. inilah sebuah talian yang aku perlukan sepanjang hidupku, sebuah cerita indah yang aku impikan dalam setiap doaku. kini Kau sudah kabulkan permintaan aku, aku amat berharap agar aku terus mendalami kisah indah ini, bimbinglah aku agar tidak tersasar daripada jalanMu ini. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

jika bicara cinta Ilahi hanya dirasa oleh mereka yang mahu memikirkanNya,
maka selayaknya bicara cinta kita hanya bersandarkan padaNya